Ouderen

Een leven lang een mooi en gezond gebit, een mooi bezit!

Een groeiend aantal ouderen behoudt tegenwoordig tot op hoge leeftijd geheel of gedeeltelijk de eigen tanden en kiezen. Deze zjin vaak wel broos, en aangevuld met prothesen en vullingen.  Slijtage en blootliggende tandhalzen komen vaak voor. Dit zorgt voor problemen. Met name gevoelige tanden en kiezen voor koude prikkels en een verhoogd risico op het krijgen van gaatjes.

Medicijnen die men gebruikt hebben verschillende bijwerkingen die een negatief invloed hebben op het gebit. (tandvleesvergroeiing, droge mond en onsteking van het tandvlees).

Een goede gezondheid is belangrijk voor de kwaliteit van leven te behouden. Met het ouder worden, wordt het steeds lastiger om de mond gezond te houden.

De mondhygiënist kan u helpen om uw gebit periodiek te onderhouden, zij kan voorlichting geven  over dagelijkse mondverzorging en hulpmiddelen aanreiken die ervoor kunnen zorgen dat 

het makkelijker, dan wel beter mogelijk wordt om de mond goed schoon te houden.

Een goede mondverzorging van levensbelang

Met name als er sprake is van toenemende kwetsbaarheid dan kan verwaarlozing van het gebit ernstige gevolgen hebben. (pijn-, kauw- slikproblemen, gewichtsverlies, longontsteking, hart- en vaatziekten, slechte instelbare bloedsuikers en snelere veroudering van het brein).

Kunt u ook wat hulp gebruiken? Maak dan een afspraak.

De praktijk is rolstoeltoegankelijk. Mocht u met een rollator, dan wel rolstoel willen komen, geef dit dan door aan de assistente.

PRAKTIJK VOOR
MONDHYGIENE
SCHONAUWEN

Boogmuur 41 A
3991 RP Houten
KVK: 30259370

T 030-636 12 23

Ouderen