Een beugel

Waarom naar de mondhygiënist met een beugel?

Tegenwoordig hebben veel kinderen een beugel. Een uitneembare (activator) en vaste beugel (slotjesbeugel) zorgen ervoor dat de tanden en kiezen gedurende 2-3 jaar recht in de kaken komen te staan.

Gedurende deze periode heeft uw kind hulp nodig bij het schoonhouden van het gebit.

De slotjes houden meer tandplak vast en het is lastiger om de tanden en kiezen goed schoon te krijgen. Er blijft meer tandplak in de mond achter. Hierdoor kan het tandvlees sneller gaan onsteken en heeft men meer kans op gaatjes bij een slechte mondverzorging.

Bovendien zorgt een slechte mondhygiëne ervoor dat er blijvende ontkalkingen (witte vlekken) rondom de slotjes komen. Als de beugel eruit is, dan blijf je dit zien.

Uw kind kan tijdens de beugelperiode de mondhygiënist bezoeken. Zij zorgt ervoor dat uw kind leert hoe hij/zij het gebit met een beugel dient te verzorgen en goede voedingsgewoonten in acht neemt. Ook kunnen we ondersteunen door bijvoorbeeld een fluoride mondspoeling te adviseren dan wel applicaties te geven. Het gebit wordt regelmatig schoon gemaakt.

Behandeling van kinderen tot 18 jaar wordt veelal voor 100% vergoed uit de basisverzekering. u kunt uw polis hierop na kijken.

Mocht u interesse hebben om een afspraak te maken voor uw kind, neem dan contact met ons op.

 

PRAKTIJK VOOR
MONDHYGIENE
SCHONAUWEN

Boogmuur 41 A
3991 RP Houten
KVK: 30259370

T 030-636 12 23

Beugel