Ontstaan Praktijk

Het begin...

In mei 2006 besluit Moniek Hamerslag- Tooten, na ruim 6 jaar in verschillende tandartspraktijken en bij een vrijgevestigde mondhygiënistenpraktijk in loondienst te hebben gewerkt, om zich vrij te vestigen en een eigen praktijk te starten.

In eerste instantie aan een praktijk aan huis. In een paar jaar tijd bouwt zij een patientenbestand op en groeit de praktijk uit zijn voegen. Na het krijgen van haar eerste kindje (2009) besluit zij om te verhuizen met de prakijk naar de huidige lokatie. Er komen mondhygiënisten in dienst en Moniek gaat iets minder werken na de komst van haar tweede kind (2012). Op die manier kan zij de zorg voor het huidige patiëntenbestand continueren.

In 2013 komt er een assistente bij. Door het toenemende aantal patiënten kan zij zelf niet langer de administratie verzorgen. Achter de schermen is zij voor een groot deel ook bezig met de organisatie van de praktijk en het leggen van (externe) contacten met verwijzers en andere zorgveleners dan wel leveranciers.

Waar komt de naam vandaan van de praktijk?

De naam “Praktijk voor mondhygiëne Schonauwen” is bedacht omdat het gebouwd is in deelplan "Schonauwen". Een bouwproject dat in 2006 is gerealiseerd in Houten- Zuid. Dit deelpan is gelegen in de voormalig polder de Hoon en dankt zijn naam aan de middeleeuwse ridderhofstad Schonauwen die hier ooit lag. Midden in de wijk ligt nog het restant van het vroegere kasteel, omringt met oude bomen en twee slotgrachten.

Geschiedenis kasteel Schonauwen
Ten zuiden van Houten niet ver van de rondweg staat alleen nog de bakstenen toren van het kasteel. De toren ligt nu in de nieuwbouwwijk Schonauwen.

De overgebleven ronde toren heeft een doorsnede van 5,5 m en op de begane grond muren van 1,3 m. De hoger gelegen verdiepingen hebben muren van 'slechts' 0,5 m. De toren is in totaal 13,5 m hoog.

Huidige doeleinden:

Het kasteel wordt in de zomermaanden verhuurd als zomerverblijf. In 2008 is het kasteel gerenoveerd. 

Ontwerp van het logo en bedenken naam:

In het logo is het torentje te zien. Hierbij een mondspiegel en de sonde (kenmerkend voor mondverzorging/ tandarts gerelateerde werkzaamheden). Sommige mensen zien i.p.v. een torentje een tube tandpasta. Dit vonden wij ook wel leuk.

PRAKTIJK VOOR
MONDHYGIENE
SCHONAUWEN

Boogmuur 41 A
3991 RP Houten
KVK: 30259370

T 030-636 12 23

LAATSTE NIEUWS

ACTIVITEITEN: